Malins Marine Service Co., Ltd.
Malins Marine Service Co., Ltd.
Вести
Производи

Очекуваното траење на животот на главните делови на радарот FURUNO FAR2XX8

Периодични проверки и одржување се важни за правилно функционирање на секој електронски систем. Редовното одржување е од суштинско значење за добри перформанси.


Овој радар FURUNO FAR2XX8 има потрошни делови, а табелата што следи го покажува проценетиот животен век на потрошните делови. Проценките за очекуваниот животен век се засноваат на употреба во нормални услови


Malins Marine Service Co., Ltd обезбедува стручни услуги за поправка и одржување. Побарајте од Malins Marine да ги замени потрошните делови, за да добиете најдобри перформанси и најдолг можен век на опремата.



Дел Тип Очекуваниот животен век Забелешки
Антенска единица
Мотор BV2-K155 10.000 часа За радарот S-Band
BV2-K156 10.000 часа За радарот на X-Band
Магнетрон FNE1201 5.000 часа Проверете го бројот на часови користени во TX време.
MG5436 5.000 часа
MG5223F 7.000 часа
Единица за монитор
Склоп на рамка и LCD екран Погледнете во Упатството за операторот за единицата за монитор.


Забелешка: Магнетронот е потрошен предмет. Ефективноста на вашиот магнетрон ќе се намали со текот на времето, предизвикувајќи јачина на сигналот помала од нормалната и губење на ехо. Магнетроните треба редовно да се менуваат. Табелата погоре го прикажува типичниот животен век на магнетронот што се користи во нормални услови.



Поврзани вести
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept