Malins Marine Service Co., Ltd.
Malins Marine Service Co., Ltd.
Вести
Производи

Кои се комуникациските барања за GMDSS?

НаGMDSSе меѓународно признат безбедносен систем за вознемиреност и радио-комуникација кој постои неколку децении. GMDSS е автоматизиран систем од брод до брег и од брод до брод кој користи сателити и/или копнени радио системи со технологија за дигитално селективно повикување. Овие системи обезбедуваат безбедносни информации и системи за комуникација кои ги информираат бродовите за опасностите од навигацијата и временските услови и овозможуваат повици за помош со соодветна локација и информации за идентификација со притискање на копче. НаGMDSSима мандат за бродови на меѓународно ниво од Конвенцијата за безбедност на животот на море на Меѓународната поморска организација (ММО), 1974 година, изменета во 1988 година и има сила на меѓународен договор. Процедурите што ја регулираат употребата се содржани во препораките на Меѓународната телекомуникациска унија и во Меѓународните радио регулативи, а исто така имаат сила на Меѓународен договор.


Дали има опрема што е заедничка за сите GMDSS бродови?

Општо земено, ситеGMDSSбродовите мора да носат EPIRB од 406 MHz, VHF радио способно да пренесува и прима DSC и радиотелефонија, NAVTEX приемник, SART, резервни системи за напојување за да овозможат итни комуникации доколку примарното напојување прекине и двонасочни преносливи радија VHF.


Поврзани вести
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept